Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om AIF Barrikaden Senior Herrar

Följ

Senior Herrar

Följ oss för uppdateringar
Följ
AIF Barrikaden
Fotboll
Senior Herrar
Tabell
Lag M V O F P
1 Lilla Torg FF 22 18 1 3 55
2 Vellinge IF 22 15 5 2 50
3 Limhamns FF 22 14 3 5 45
4 Vellinge FF 22 11 5 6 38
5 IFK Klagshamn 22 11 2 9 35
6 Rosengård FF 22 10 2 10 32
7 Husie IF 22 7 6 9 27
8 AIF Barrikaden 22 6 6 10 24
9 Liria IF 22 6 4 12 22
10 Skegrie BK 22 5 3 14 18
11 Arlövs BI 22 4 4 14 16
12 Bosnien Hercegovina SK 22 3 3 16 12

Match

Rosengård FF

2 - 1
Rosengårds Norra IP
12 augusti 2017
13:00

AIF Barrikaden

Referat

Referat: Rosengård FF - AIF Barrikaden

Startelva: Mikael – Jonathan S, Viktor T, Henke, Victor L – Linus, Alex M, Philip, Josef – Sebastian Å, Anders

Avbytare var: Oskar Wilkon (nyförvärv som gjorde sin första match för oss) som spelade sista 23 minuterna som anfallare, Martin som spelade sista 20 som innermittfältare och Albin som spelade sista knappa kvarten som högerback.

Referenten hade lyckats med konststycket att kalla spelarna till fel plan. På spelarfronten löste sig ju detta efter inte alltför lång tid men förhoppningsvis var det ynkliga antalet närvarande supportrar på plats en följd av detta även om det naturligtvis inte var så kul för dessa eventuella åskådare att irra omkring utan framgång.

Planen var mycket hal och, speciellt i början innan vi riktigt hunnit vänja oss vid hur vi skulle parera konsekvenserna verkade det som, våra spelare föll omkull till höger och vänster. Rosengårdsspelarna klarade sig konstigt nog mycket mycket bättre även om det förekom ett och annat fall även där. Kanske p.g.a. vana vid planen? Denna halka kunde kostat oss ett baklängesmål nästan meddetsamma när Victor L till synes hade allt under kontroll när han stod i begrepp att nicka bort bollen men tappade fotfästet ögonblicket innan vilket gav en Rosengårdsspelare fri lejd fram mot målet. Skottet räddades dock förtjänstfullt av Mikael med en reflexräddning.

Rosengård hade då redan inlett genom att ta ett fast grepp om spelet och detta fasta grepp bestod egentligen hela första halvlek. De har många duktiga spelare och är också väldigt bra som lag, åtminstone i medgång. Vår defensiven får sägas ha varit relativt bra men framåt skapade vi extremt lite. Någon enstaka skaplig målchans om man vill vara snäll. Som en följd av vår rätt täta defensiv kom inte heller Rosengård till några hetare chanser men desto fler lägen som kunde blivit väldigt farliga. Man gjorde i alla fall ett ledningsmål på nick av den gamle Barrikadenspelaren Mohamed Al-Haish i den 37:e min.

Andra halvlek fick ett annorlunda utseende. Vi hade till att börja med det mesta av spelet och kvitterade också redan efter 7-8 min genom Josef på ett mycket välplacerat långskott. Detta ledde omedelbart till att den gnällighet som dessvärre är så betecknande för Rosengårds FF omedelbart nådde nya höjder och man var klart störda över att det som de i sitt allmänna övermod trodde skulle bli en säker seger kanske inte var så säker ändå.

Tyvärr hann de dock aldrig bli riktigt desperata eftersom de bara cirka 5 min efter vårt kvitteringsmål återtog ledningen. För en åskådare såg situationen som föregick målet såg väldigt rörig ut med flera returer och blockningar innan bollen precis orkade över mållinjen. De många protester som våra spelare gav uttryck för i samband med målet visade sig efteråt dock inte bero på att man hävdade att bollen inte skulle varit inne utan att den varit ute i momentet innan. Rätt eller fel? För en erfaren referent och följare av fotboll i nästan hela sitt liv vet jag ju att objektivitet sällan är fotbollsspelares bästa gren.

Vi fortsatte dock att dominera spelet och åstadkom nu också ett par riktigt bra målchanser. Den allra hetaste som kom i den 66:e min resulterade dock i ett allt för tamt avslut i ett riktigt bra läge. Mot slutet chansade vi allt mer vilket resulterade i att de fick en hel del kontringslägen och i den 84:e min hade de i kraft av ett sådant en het dubbelchans där Mikael åter fick visa sig på styva linan. Trots hela 5 min tillägg p.g.a. massor av avbrott och att vi flyttade upp alla spelare på deras planhalva och tryckte på rätt bra på slutet lyckades vi inte kvittera.

Resultatet får betraktas som rättvist. Rosengårds spelövertag i första halvlek var klart större än vårt i andra. Dock är det alltid extra retfullt att förlora mot ett så fruktansvärt gnälligt lag som dagens motståndare där såväl ledare som nästan samtliga spelare gnäller på allt och alla från nästan första till sista minuten.

Statistik: Hörnor: 4-8 Avslut på mål: 5-8 Avslut utanför: 2-5


Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A GK RK P
Josef Al-Bayati 1 1 0 0 0 0
Anders Folkesson 1 0 1 0 0 0
Jonathan Satz 1 0 0 0 0 0
Martin Nilsson 1 0 0 0 0 0
Philip Hansson 1 0 0 0 0 0
Sebastian Åkesson 1 0 0 0 0 0
Viktor Törnkvist 1 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist GK Gula kort RK Röda kort P Poäng

Andra möten i serien

ons 3 maj 2017, 19:00 AIF Barrikaden - Rosengård FF 1 - 3